söndag 10 mars 2013

Melodifestivalsdebatten

Nu ger även jag mig in i debatten. Visserligen i mindre skala då det inte är speciellt många som läser här, men det räcker för min del. :-)

När jag satte mig och tittade på finalen av melodifestivalen igår var det med inställningen att jag skulle rösta på Yohio. När jag såg honom i deltävlningen tyckte jag att han var bra, cool, snygg, skön inställning osv. Hans kläder, smink  och utstrålning är riktigt bra. Sen verkar han ödmjuk och han har ett bra budskap. Men.. nu är det så att programmet heter Melodifestivalen och går ut på att hitta bästa låten. Inte den artist med coolast modernast stil.

Efter att jag lyssnat igenom alla bidrag ville jag inte rösta på Yohio längre. Visst att han är snygg, frän stil och allt det där, men det var inget direkt speciellt med hans låt. En typisk pop/rock-låt som var rätt förutsägbar. Coolt scennummer, men låten var bara rätt bra.

De två jag tyckte var bäst var Robin (You) och Ralf (Bed on fire). Varför? Robin sjunger fantastiskt bra - han är otroligt tonsäker. Som vokalist skulle jag säga att Robin var den bästa av de 10. Låten växte dessutom desto mer jag lyssnade på den (blev tvärtom med Yohios tyvärr). Snyggt arrangemang på låten också. Ralfs sånginsats var aningens svajig i början, men sen lät det riktigt himla bra. Och arrangemanget är fantastiskt med stråkorkestern som ligger bakom och bygger upp låten. Var verkligt imponerad och även där växte låten.

Såhär skulle jag ranka låtarna:
Robin & Ralf - delad 1:a och 2:a plats
Yohio & Louise Hoffsten - delad 3:e och 4:e plats

Resten var bara bedrövliga.

Vad tycker jag om att 10 länder runtom i Europa har något att säga till om? Jo jag tycker att det är bra. Kanske inte är en dum idé att lyssna lite på dem om vi faktiskt vill vinna i Eurovision då man skulle kunna säga att resten av Europa antagligen skulle rösta ungefär lika. En bra hint om vad som går hem bland länderna i alla fall. För mig handlar det inte om att Europa inte är redo för Yohio. För mig handlar det om att vi vill skicka ett bra bidrag till Eurovision, vilket vi nu har gjort.